Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 May 2019

Happy New Moon

 

Deze zondag 5 mei, is het nieuwe maan. In de vorige blog schreef ik al over de magische krachten van de maan tijdens de 4 specifieke maanfasen. In deze blog zal ik je alles vertellen over de nieuwe maan.

Nieuwe maan is het kleine sikkeltje dat verschijnt aan de rechterkant van de maan zodra het donkere maan is geweest. Tijdens donkere maan is de maan onzichtbaar voor ons. De maan staat dan verder van de aarde af dan tijdens volle maan. Je kunt je misschien voorstellen dat haar energie dan minder goed voelbaar is. Daarom is de nieuwe maan de perfecte fase om nieuwe plannen te maken, omdat we minder beïnvloed worden door haar energie. Hierdoor ontstaat er ruimte in het hoofd waardoor we makkelijker kunnen luisteren naar onze intuïtie, onze hartsverlangens. De nieuwe maanfase staat in het teken van een nieuw begin. Bedenk in deze tijd hoe je jouw leven wilt indelen. Welke keuzes ga je maken?

Het visualiseren van je wensen heeft het meeste effect in de periode tijdens de nieuwe maan. Je kunt een nieuwe maan meditatie doen waarbij je jouw nieuwe intenties het universum in stuurt. Visualiseer jouw droom en maak deze zo reëel mogelijk, luister naar je gevoel. Wat zie je? Wat hoor je? Wat ruik je? Zorg dat het voelt alsof jouw droom al is uitgekomen. Welk gevoel krijg je hierbij? Gebruik een labradoriet (edelsteen) om dit gevoel te versterken. Deze beschermt je tegen negatieve energie en angst. Een labradoriet geeft je ook vertrouwen in je dromen. Zo kan je gevoel niet beïnvloed worden door je eigen gedachten.

Yogahoudingen die het borstgebied stimuleren en het hartchakra openen kunnen ook helpen om helder te krijgen wat jouw hartsverlangens zijn. Zoals bijvoorbeeld 'melting heart pose' (Anahathasana). Ga op handen en knieën zitten en leg eventueel een dekentje onder je knieën om de druk te verlichten, wandel je handen een klein stukje naar voren zodat je borst richting de mat komt. De heupen blijven boven je knieën in een hoek van ongeveer 90 graden. Je voelt hier stretch in de bovenrug en de armen. Gebruik elke uitademing om jezelf te verzachten in de houding en je hart richting de mat weg te laten smelten. Je kunt de houding 3 – 5 minuten lang aanhouden. Neem hierna een moment de tijd om de houding na te voelen. Een mini Savasana van ongeveer 2 minuten. Je kunt hierna nog een keer je dromen visualiseren om erachter te komen wat jouw diep gekoesterde wens is.

Happy new moon!

Liefs, Lisanne

@meisjesvandemaan

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »