Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
28 Apr 2022

Cultivate a slower life

Cultivate a Slower life
 
Wat als het allemaal wat langzamer en meer mindful kan? Een gedachte die steeds vaker bij mij op kwam. 
Waarom moet alles zo snel en hard? Hoe kunnen we meer vertragen en gewoon zijn? Minder druk op jezelf leggen en meer doen wat je leuk vind.
 
In een wereld die zo hard is en zo snel gaat kies ik ervoor om langzamer te gaan. Al jaren ben ik bezig met een natuurlijke leefstijl en dit is mede door de chronische ziekte Endometriose die ik heb. Ik heb dagelijks veel pijn klachten, vermoeidheid en meer klachten die het leven wat moeilijker maken. Endometriose is een chronische ziekte waarbij weefsel dat enigszins lijkt op baarmoederslijmvlies zich op andere plekken in het lichaam bevind en gaat zorgen voor ontstekingen, verklevingen, littekenweefsel en kan het ook organen op die manier beschadigen.
 
Door deze ziekte ben ik me veel bewuster gaan worden van alles wat invloed heeft op je gezondheid. Ik ben op mijn voeding gaan letten en probeer zo puur en gezond mogelijk te eten. Ik ben producten in huis gaan switchen naar non toxic schoonmaak middelen en verzorgingsproducten. Ik ben gaan leren veel beter naar mijn lichaam te luisteren en signalen van mijn lichaam eerder te herkennen en hier ook op te reageren.
 
Door al deze aanpassingen ben ik een een slow en natuurlijk leven gaan leiden. En wat is dat dan een slow en natuurlijk leven? Ik vind dat dit er voor iedereen anders uit ziet. Je kan hier niks goed of fout in doen en dat is het mooie eraan. Ik vind dat er geen label op geplakt kan worden. Jouw slow life is van jou en mag jij zelf indelen.
 
Voor mij betekent het niets meer dan heel bewust leven. Terug gaan naar de basis, de ouderwetse manieren. Alles moet tegenwoordig maar snel. Ik kies ervoor om het wat om te draaien. Ik kies voor bewuster en langzamer. 
 
Ik bak mijn eigen zuurdesem broden, ik heb een moestuin waar ik met veel liefde en plezier in werk, ik plan momentjes op de dag in om even niks te doen en te zijn, ik doe dagelijkse yoga practices om nog beter te kunnen voelen hoe mijn lichaam die dag voelt en wat mijn lichaam nodig heeft. 
Ik kies voor duurzamere kleding en natuurlijke materialen zoals linnen en wol, ik ga regelmatig kringlopen, koop veel preloved of maak dingen zelf. Ik maak zelf schoonmaakmiddelen met natuurlijke ingrediënten, ik maak non-toxic bijenwaskaarsen en natuurlijke verzorgingsproducten. 
 
Veel mensen vinden deze dingen te veel moeite, te veel gedoe. Er word vaker gekozen voor de "makkelijkere” weg. Ik geniet juist van vertraging en de voldoening om veel dingen zelf te doen. 
Dit alles omdat ik het mega leuk vind, maar ook omdat ik weet dat dit beter voor onze gezondheid is en beter voor mama aarde. 
 
Ik nodig je uit om zelf ook eens na te gaan of je wat zou kunnen vertragen. Wat langzame activiteiten zou kunnen doen. Een nieuwe hobby starten. Misschien een moestuin? Misschien leren borduren? Wat dacht je van zelf zuurdesembrood bakken? Wat je ook kiest doe het met liefde, plezier en doe het mindful.
 
Liefs,
Charlotte
 
Instagram: @Mindfullyslow
Youtube: Mindfullyslow
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »