Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
28 Jun 2021

Yoga na de bevalling

 

Yoga na de bevalling? Lees er alles over in deze blog.

Kort na de bevalling van je kind is het belangrijk om veel rust te nemen. Het lichaam moet namelijk herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Daarnaast gaat er ook veel energie en aandacht naar de pasgeborene, logisch natuurlijk! Toch wil je zo snel mogelijk na de bevalling weer fit worden en conditie opbouwen. Yoga biedt hierbij een goede uitkomst. Door yoga na de bevalling te doen heb je een goede opbouw om weer terug te komen naar je oude niveau. Benieuwd waarom en hoe het werkt? Op deze blog geven we je graag enkele tips over yoga na de bevalling.

Yoga na de bevalling

Van nature is het logisch dat alle aandacht naar de jonge spruit gaat. Toch vergeten veel vrouwen ook zichzelf goed te onderhouden. Denk hierbij aan verslonzing van de fysieke gezondheid en de mentale gesteldheid. De eerste paar weken is het goed om gewoon rust te houden en soms je eigen ding te doen voor de mentale gesteldheid. Fysiek moet je de eerste zes weken van de bevalling nog echt goed rust pakken. Hou hierbij ook echt rekening dat de bevalling en het herstel hiervan bij iedereen anders is. Luister daarom dus goed naar je gevoel en lichaam om te bepalen dat je weer iets meer kunt.

Je oude sport oppakken na de bevalling is pas na enkele maanden mogelijk. Hoe goed en fit jij je ook voelt, het is echt aan te raden om hier even een paar maanden mee te wachten. Denk hierbij aan sporten zoals fitness, hardlopen, zwemmen en soortgelijke sporten. Het is namelijk veiliger en beter om je lichaam bijeen te brengen. Dit kan met zogeheten postnatale activiteiten die je kunt beoefenen met postnatale pilates en yoga.

De buikspieren hebben tijdens de bevalling flink te verduren gehad om te wijken voor de komst van de baby. Hierdoor ontstaat er ruimte wat Diastase heet. Zolang dit nog niet helemaal hersteld is kun je houding-, kernstabiliteit- en bekkenbodemproblemen krijgen. Dit kan ook de reden zijn waardoor je nog niet optimaal kan sporten of zwaar kunt tillen. Geeft je lichaam dit soort signalen af? Neem het serieus en overweeg om postnatale yoga op te pakken. Ook als je geen klachten hebt is het verstandig om goed te trainen met postnatale yoga oefeningen.

Postnatale yoga

Besloten om postnatale yoga oefeningen te volgen om houding-, kernstabiliteit- en bekkenbodemproblemen te voorkomen? Een goede keuze, het kan geen kwaad en is een goede voorbereiding op sporten. Je kunt vanaf 6 weken na de bevalling tot 4 maanden na de bevalling aan de postnatale yoga oefeningen beginnen. Op het internet staan goede schema’s waardoor je het thuis kunt uitvoeren. Je moet alleen een yoga-mat kopen om de oefeningen goed en fijn uit te voeren. Je kunt ook oefeningen bij een yogaschool uitvoeren met professionele begeleiding. Tevens is dit een stok achter de deur om de oefeningen goed en consistent uit te voeren. Neem hiervoor een kijkje op de site van studiovandaan.nl waarbij ze uitgebreider in gaan op het schema die speciaal is afgesteld op yoga na de bevalling.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Ecoyogi.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »