Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
18 Oct 2020

Welk type eten past het beste bij het Lucht/Water type?

 

Lucht/water lichaam types worden geregeerd door beweging. Op jaarbasis is de belangrijkste tijd voor een lucht/water lichaam in de herfst en tijdens de wisseling van seizoenen. Lucht/water is wat ons drijft om te veranderen en te verschuiven, door routines nieuw leven te geven. Degenen die voornamelijk lucht en water in hun lichaam hebben, zijn over het algemeen erg mentaal, flexibel en creatief.

Deze types zijn over het algemeen erg snel en mentaal lenig, met veel energie. Lucht/water-types moeten routine in hun spijsverteringsschema toepassen, omdat hun eetlust constant fluctueert. Hun aangeboren verlangen is naar rauw en verkoelend voedsel, maar omdat ze het verwarmende element missen, kan dit schadelijk zijn voor hun gewrichten en spieren, en kan het ook hun immuunsysteem verlagen.

Ze zijn uit balans en hebben de neiging er uitgeput, bleek, spier-op-bot dun, breekbaar en slungelig uit te zien. Energetisch verliezen ze gemakkelijk wilskracht, zelfvertrouwen en durf. Op oudere leeftijd gaan ze van nature in een overwegend Vata constitutie. Ze beginnen een drogere huid te ervaren, rimpels en gebrek aan vocht in de ledematen, waardoor hun mobiliteit en behendigheid afnemen.

GEMEENSCHAPPELIJKE CRAVINGS:

Rauw voedsel, knapperige, verkoelende maaltijden

EVENWICHTIGE CRAVINGS:

Warm gekookt voedsel, aardend, zoete en zoute smaken. Reactie op een slecht dieet: ongeaardheid, kwetsbaarheid, vermoeidheid.

Therapeutisch voedsel:

Het belangrijkste onderdeel is het opzetten van een routine met voedsel. Groenten, met name wortelgroenten (bieten, wortelen, zoete aardappelen, knolselderij, enz.). Granen, haver, bonen en andere peulvruchten, noten en zaden zijn allemaal gunstig. Goede vetten en oliën zijn een essentieel onderdeel van het lucht / water-dieet; de meest genezende oliën zijn ghee van goede kwaliteit, rauwe kokosolie, extra vierge olijfolie, avocado-olie en lijnzaadolie. Gestoomde donkergroene groenten zijn bijzonder gunstig. Zoete, rijpe en sappige (niet-samentrekkende) vruchten zijn bijzonder goed. Elk type zoetstof is oké. (behalve geraffineerde suiker).

Therapeutische kruiden:

Veel kruidenthee is goed voor lucht/water-types, maar bittere, samentrekkende en verkoelende theeën zijn misschien niet zo gunstig. Een combinatie van scherpe, aardende en zoete kruiden is het beste. Andere geneeskrachtige tonica: laurier, kardemom, selderij zaad en wortel, kaneel, kruidnagel, venkelwortel, gember, alle ginsengs, wilde gember.

Limiet: samentrekkend, stimulerend en verkoelend voedsel.

Moet elimineren: cafeïnehoudende dranken, tabak, alcohol, overmatig rauw voedsel, bevroren en ingeblikt voedsel.

Gelukkige jij: je komt weg met het eten van heerlijke vetten en veel voedsel met zo'n snelle stofwisseling! Eet de hele dag door veel goede vetten en aardende snacks om je evenwicht te bewaren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »