Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
03 Jan 2022

Yogi Life Style

 

Elke ochtend wil ik me herinneren aan de kracht in mijn verticaliteit, wil ik niet meteen horizontaal de wereld in, met alle afleidingen. Sadhana is mijn hoeksteen, mijn bouwsteen en de manier om mezelf in de dag te zetten.

Dan het ontbijt: wat past bij mij op deze dag? Ik ontbijt het liefst warm en op dit moment drink ik graag heet water. Ik kies heel bewust vanuit het gevoel van wat mijn lichaam nodig heeft, bijvoorbeeld vanuit de hormonale fase waarin ik ben. Meestal doe ik Ishnaan en draag een tulband. Dat is een routine om mezelf te kronen. Ik eigen me het toe om vorstelijk te zijn. Los van het ritueel helpt het me ook mijn hoofd bij elkaar te houden. Je bent trouw aan jezelf, maar tegelijkertijd trouw aan iets groters, buiten je comfortzone.

Mijn teacher zei altijd: “Where you give Prana to.” Met andere woorden, waar geef je jouw levenskracht aan. Die levenskracht is niet eindeloos, die is eindig. Dus denk goed na waar je jouw prana instopt. Leer bijvoorbeeld mantra’s zingen zonder adem te verliezen. Denk ook aan je communicatie: is het altijd noodzakelijk om direct te reageren? Vraag je bij elke stap af: do I gain or do I loose prana.

Dharma over karma.

Lifestyle is dat je je bewust bent van dharma over karma. Dharma is je oorspronkelijkheid, karma is je lot. Het gaat over waarachtigheid in je leven. Zie gezonde lifestyle als een vliegwiel. Het begint klein, met bijvoorbeeld keuzes over wat je eet. Je gaat 1x per week naar een yogales. Ga er mee door, blijf in de beweging, het gaat om je weg, je spirituele groei. En ontdek gaandeweg: wat is voor jou waarachtigheid? Wat spreekt jou aan in yogi lifestyle? En dat kan zowel bij een beginner als bij gevorderde yogi.

Yogi lifestyle is voor mij een manier om bij mezelf te blijven. Je wordt in de dag zo vaak afgeleid door zaken buiten jezelf. Lifestyle is de boot, dat wat jou vasthoudt. Het is mijn dragende factor.”

Atma Ranpriya

kundaliniyogafestival

 

 

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »