Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
09 Jul 2020

Geraakt

Geraakt

En dan staat de wereld even stil. Het Corona virus geeft tijd een andere betekenis. Ruimte een beklemmende invulling. Contact hebben krijgt een dubbele lading. Verbinding maken wordt ingewikkeld. Het raakt iedereen. Werpt je terug op jezelf. Letterlijk naar binnen. De focus naar wat er écht toe doet. Werkelijk belangrijk is. Gezondheid op de allereerste plaats want als die in gevaar wordt gebracht, valt al het andere in het niet. Als je niet gezond bent, wil je maar 1 ding; Gezond Zijn. Als je zo gelukkig bent om dat te mogen Zijn, verleg je je focus naar alles wat daarna komt. Wat vind je daar? Wat voel je daar?

Hoe vind ik mijn weg in het veranderde bewuste Zijn van Nú? Waarin ook ik geraakt word. Door het positieve en het negatieve van dit alles. Ik omarm het terug gaan naar de basis. Met minder heel gelukkig kunnen zijn. De gunstige effecten die het onze Aarde brengt waarbij Moeder Natuur eindelijk meer adem kan halen. Het grotere besef van dankbaarheid dat wereldwijd groeit voor datgene wat er wél is. Het belang van de kleine dingen die zó groots zijn. Het veranderen en daarmee ontwikkelen van meer zelfreflectie.

Voor mij speelt yoga daar een hele belangrijke rol in. Sinds ik in 2014 Go with the flow op richtte waarmee ik yogalessen, events en retreats organiseer op bijzondere plekken, is de verbinding die ik maak door de yoga onlosmakelijk verbonden met wie ik bén. Ik stel me open voor de ander. Om te geven. Om te verbinden. Een open hart is er om geraakt te worden. Als je jezelf opent, kun je gekwetst worden maar vanuit die openheid ontstaan ook de prachtigste momenten en ervaringen. Er is geen andere manier dan Open Zijn omdat ik vanuit mijn hart wil leven. Dat gevoel wil volgen. Waar het me ook heen brengt. Wat er ook naar boven komt. Wat er ook voor de deur staat. Ik doe met liefde open.

Sinds ik 15 maart mijn yogastudio moest sluiten, heeft er zoveel voor die deur gestaan om gevoeld te worden. In eerste instantie door de beperking enorm veel creativiteit in het verzinnen van andere wegen om tóch de verbinding met mijn leerlingen aan te kunnen gaan. De hele nieuwe grote onbekende Online Wereld die ik daardoor heb ontdekt. Overleven en doorgaan. Inventief zijn. In oplossingen denken. Vol positief gevoel door in een onverwachts avontuur. De connectie samen is er nóg en dat voelt goed.

Na een maand is het anders geworden. Minder online verkoop van sessies. Minder reactie en respons van leerlingen. Van het wij-samen gevoel naar meer ieder-voor-zich. Logisch gevolg. Wel een lastig gevolg om mee om te gaan. Wat kan ik nog meer doen? Waar heeft iedereen behoefte aan? Weer door. En door. Verder door. In vernieuwing. In het blij willen maken van en contact willen houden met “mijn” groepen.

Yessss vanaf half mei mag er buiten les gegeven worden! Voelt als thuiskomen. Zo ben ik ooit met Go with the flow gestart, zonder studio maar altijd op zoek naar de mooiste plekken buiten. In de zomer ben ik zondags altijd al met de intense flow les op het strand te vinden dus vol verwachting kies ik voor het strand en voor een bijzondere plek in een weiland om 2 buiten-locaties te hebben voor de live lessen. Uitgelaten, enthousiast en vol energie ga ik de eerste lessen in. En dan komt de teleurstelling. Er zijn gelukkig ontzettend blije leerlingen waarmee ik mijn mat weer mag uitrollen. Maar... er zijn er ook heel veel níet. Dat blijkt zo te blijven. Doet zeer. Even geen verbinding.

Geraakt. Verdrietig en zelfs een beetje boos. Is de verbinding die ik heb gevoeld dan niet echt? Hoe belangrijk is die yogales van mij dan eigenlijk? Ieder zoekt zijn/haar eigen weg nu en kennelijk kan yoga daar zomaar even helemaal niet meer bij passen. En ik dus ook niet. Ik wéét dat het niet persoonlijk bedoeld is maar heel diep van binnen voelt dat soms toch zo... Ik trek het me aan. Laat het binnen. Met alles wat lijkt te verdwijnen, verdwijnt er een stukje van mij.

Wat nu? Waar gaat dit heen en vooral waar wíl ik heen? Met de 1,5m regel kan ik in mijn geweldige maar kleinere studio niet genoeg deelnemers kwijt om rendabel te zijn dus besluit ik juli & augustus dicht te blijven om te onderzoeken welke weg ik in wil slaan. Daar ben ik op dit moment. Aan het voelen hoe álles voelt en welke conclusies ik daaruit kan trekken. Een soort van keihard maar heel eerlijk leerproces. Hóe veel ik in de afgelopen 5 jaar ook in mijn bedrijf heb gestopt van mezelf, het lijkt op dit moment helemaal niets uit te maken. Ik “over”geef altijd en dat blijkt nu geen enkele garantie te zijn dat iets blijft. Dat geeft een heel helder inzicht dat me raakt. In m’n hart. Datgene raakt wat ooit wás. En nu niet ís.

Annica. Begrip uit het boeddhisme dat staat voor vergankelijkheid. Niets blijft ooit hetzelfde. Alles verandert. Het leven beweegt voortdurend. En ik ben dol op bewegen maar deze beweging is wel een heftige. Ik ben uit balans. Balans verliezen betekent dat er iets verschuift. Er ergens een andere weg wordt vrij gemaakt. Een mogelijkheid om mijn route te wijzigen. Daarvoor zal ik de weerstand toe moeten laten en écht durven voelen wat al het wiebelen me brengt. Mezelf vinden in iets nieuws, op een andere manier maar dichter bij mezelf dan daarvoor.

Ik geloof dat ik stukje bij beetje voorbij de weerstand kom en met een open hart wil ontvangen wat er wél is en van waaruit ik verder ga. Met ontdekkingen onderweg die me verrassen en door dit alles naar boven komen drijven en aanwezig willen zijn. Ja. Het wordt anders. Ik beweeg mee en wil daar zijn waar het stroomt. Daarin heb ik misschien wel voor het eerst van mijn leven geleerd dat ik voor mezelf mag kiezen. Voor mijn flow. Mijn Go with the flow. Een levensles in eigenwaarde en zelfvertrouwen. Mijn grenzen aangeven en bewaren. Staan voor wie ik ben. Wat ik voel. Waar ik door geraakt word. Wat ik daarmee wil. Niet terug maar verder. Klaar voor vertrek. De eindbestemming is nog niet helemaal duidelijk maar ik ga genieten van de reis.

The first step towards getting somewhere is to decide that you are not going to stay where you are.

Liefs en Lichts voor op jouw pad,

Linda Veen

www.gowiththeflow-yoga.com

Insta linda.gowiththeflow
FB Go with the flow

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »