Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
10 Oct 2020

Welk eten past het beste bij het Vuur-type?

 

Vuurtypes zijn doordringende, pittige en scherpe mensen. Ze hebben de neiging om een ​​mooi postuur te hebben, een gemiddelde lengte en een koperachtige huid, met een constant warm lichaam (misschien zelfs constant zweten). Hun haar heeft de neiging zijdezacht te zijn en wordt soms sneller grijs dan dat van andere, vanwege alle energie die ze verbranden. Vuurlichamen hebben het geluk een sterke stofwisseling te hebben met een over het algemeen goede spijsvertering en een grote eetlust. Ze hebben de neiging om constant alert te zijn, met een scherpe geest en meestal met een goed begripsvermogen.

Vuurtypes zijn natuurlijke goede leiders en planners, die constant willen samenwerken met de gemeenschap en problemen om hen heen willen verlichten. Vuurlichamen moeten voorzichtig zijn met ontstekingen, of het nu gaat om koorts, huidaandoeningen of ontstekingsziekten in welk orgaan dan ook. Ze moeten er ook voor zorgen dat ze geen emoties opkroppen of diepe ongemakken veroorzaken in situaties in het leven. Dit heeft de neiging om emotionele onbalans of een soort ontsteking die daarmee verband houdt, zoals zweren en andere spijsverteringsproblemen te veroorzaken.

GEMEENSCHAPPELIJKE CRAVINGS: Kruidig, heet, zuur, zout

EVENWICHTIGE CRAVINGS: zoet, bitter, samentrekkend

Reactie op een slecht dieet: angst, woede, zure reflux.

Therapeutisch voedsel: alle granen (vooral amarant, gerst, rijsthaver), groenten en rauw voedsel kalmeren het vuur echt. Een gezond macro-achtig dieet houdt het vuur op afstand. Noten en ruwe oliën zijn goed met mate (vooral kokosolie, amandelolie, sesamolie en lijnzaadolie). Zaden zijn gunstiger vanwege het lage oliegehalte. Bonen (met name kikkererwten, mungbonen en zwarte linzen) zijn een goede bron van lichte eiwitten en zijn gemakkelijk verteerbaar zonder al te veel warmte te genereren.

Donkere bladgroenten zijn altijd een substantiële en verkoelende optie: boerenkool, snijbiet, spinazie, enz.

Therapeutische kruiden: verkoelende kruiden zijn bijzonder gunstig. Alle verwarmende kruiden of kruiden die warmte vasthouden moeten worden vermeden. Andere geneeskrachtige tonica: Braamblad, kamille, kattenklauw, koriander, cichorei, koriander, calendula, komijn, paardenbloemwortel en -blad, venkel, hibiscus, jasmijn, citroen, citroenmelisse, citroengras, moederkruid, brandnetel, pepermunt, framboos, roos bloemen, klaver, rode wortel, saffraan, geel dok.

Limiet: chocolade, zout, vlees, noten.

Vermijden: hete kruiden, koffie, alcohol, tabak.

Gelukkige jij: vuurlichamen kunnen heerlijke snoepjes eten! Op vuur gebaseerde constituties kunnen meer zoetheid eten dan andere constituties.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »