Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
22 Dec 2019

Maratika Foundation

Maratika is een van de verborgen pareltjes van Nepal. Hoewel het een van de meest heilige pelgrimsoorden is voor Tibetaanse boeddhisten, blijft het nog steeds buiten de gebaande paden voor bezoekers. In de afgelopen jaren echter, met een nieuwe weg en een relatief verbeterde infrastructuur die Kathmandu met Maratika verbindt, verandert het landschap van de plaats snel en brengt het veel nieuwe bezoekers.

Maratika is het land van onsterfelijkheid. Het is een van de zes grootste pelgrimsoorden voor boeddhisten en vormt een complex van grotten in het oosten van Nepal, het meest gelegen in het dorp Halesi en in de nabije omgeving. In het midden van deze grotten, Guru Padmasambhava en een van zijn vrouwelijke partners, verkreeg Koningin Mandarava het besef van onsterfelijk leven na een langlevende meditatie-retraite. Maratika heeft drie beschermers - Manjushri (die wijsheid vertegenwoordigt), Avalokiteshvara (mededogen) en Vajrapani (kracht), die rond de grotten verschijnen, bovenop prachtige groene heuvels van waaruit talloze boeddhistische vlaggen elkaar verbinden en fladderen door de wind. De centrale heuvel, waar Avalokiteshvara zich bevindt, is de heilige ruimte met de twee belangrijkste grotten van Maratika en waar naast het Maratika-klooster de prachtige rode tint over het dorp schijnt.

Ik was in 2016 voor het eerst in Maratika en heb het sindsdien nog twee keer bezocht. Mijn tweede bezoek duurde 3 maanden waarin ik de eerste leraar Engels was voor de Maratika-monniken. Dat was een ervaring die woorden en beschrijvingen overstijgt en eerder lijkt op een voortdurende terugtocht in mezelf.
In die wonderlijke omgeving zijn, doet iets heel magisch voor ons allemaal op onze eigen unieke manier. Het lijkt onze kleine donkere wezens wakker te maken, onze twijfels en onzekerheden, die we anders zo gemakkelijk in de compartimenten van ons lichaam kunnen opslaan. En dat gebeurt omdat Maratika ons de veiligheid geeft om te genezen. We hebben het gevoel dat we eindelijk de kracht en de voeding hebben om erin te zitten en op te lossen wat we eerder niet konden.

Tijdens het lesgeven, lange wandelingen maken, de grotten bezoeken, bijna zonder het te merken, verwerpen we wat niet langer nodig is en creëren we ruimte voor nieuw licht om binnen te komen. In de stilte van Maratika horen we onze eigen stem. In de chaos van het dagelijkse leven van het dorp creëren we onze innerlijke orde opnieuw. Dus misschien ontmoeten we elkaar op een dag voor een kopje chai in de kleine straatjes van Maratika?

In de tussentijd is het geweldig dat steeds meer mensen door deze plek worden aangeraakt en de uitnodiging voelen om het te steunen of te bezoeken. Het Engelse programma loopt al meer dan een jaar gestaag en je kunt lezen hoe een dag van een leraar Engels er hier uitziet https://www.maratikafoundation.com/post/a-day-in-the-life.

De Maratika Foundation is betrokken bij vele andere projecten ter ondersteuning van de gemeenschap daar, waarover u alles kunt lezen op onze website hier https://www.maratikafoundation.com. En natuurlijk heeft ILoveYoga Maratika sierlijk ondersteund door onze merchandise te verkopen, die je hier allemaal kunt zien https://www.iloveyoga.nl/nl/brands/maratika-foundation.

Denitsa Gancheva

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »