Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
27 Mar 2020

Mind blowing Vipassana

 
 
Graag wil ik mijn vipassana silence retreat met jullie delen. De vipassana was een onderdeel van mijn advanced teacher training onder begeleiding van Katiza Satya en Sahaj van Delight Yoga.  
 
Ik ben de vipassana aangegaan zonder er veel van te voren van af te weten, ik wilde het zonder oordeel of mening van anderen ervaren. Ik heb ervaren om de werkelijkheid zoals die is te accepteren. Alle gewaarwordingen en sensatie’s die voorbij kwamen zowel de aangename als de onaangename heb ik geobserveerd zonder er aan gehecht te raken en te accepteren zoals ze zijn. Alles komt en alles gaat..
 
Gelijkmoedig in het leven staan geeft veel rust en acceptatie. De dingen zien zoals ze werkelijk zijn. De intentie van vipassana is om je een meditatie techniek aan te leren. Daar heb je veel discipline en doorzettingsvermogen voor nodig. Ik heb meer zelfinzicht ontwikkeld door de techniek. Ik vond het 10 zware dagen maar toen het voorbij was en ik naar buiten liep was ik gelukkig, bijna euforisch.. 
 
Ik heb geleerd om nooit zomaar iets aan te nemen omdat iemand dat zegt. Geloven in jezelf, in je eigen waarheid. We hebben allemaal de kracht in ons om die waarheid te zien. Ik heb veel inzicht gekregen bij bepaalde onderwerpen die telkens weer naar boven kwamen. Volgens mijn teacher zijn dat de onderwerpen waar aan gewerkt moet worden. 
 
Ik heb hard gewerkt, mijn gesprekken met de teacher waren vol wijsheid en heel verhelderend. Er kwamen momenten voorbij van eenzaamheid, verdriet, pijn en angstige dromen. Er kwamen ook momenten voorbij van geluk, liefde, kracht en verlichting. Alle momenten heb ik geaccepteerd en voorbij laten gaan. Volgens mijn kamergenoot sprak ik een zin in vloeiend Frans in mijn slaap, terwijl ik de taal niet beheers. Die dag was ik onbewust of misschien wel bewust bezig geweest met franse teksten die overal in de hal aanwezig waren.. Schoenen hier, etc.. 
 
Tijdens de bodyscan waren er momenten dat alles stroomde en tintelde. De eerste keer was ik verbaasd waar een lichaam wat ik dacht te kennen toe in staat was. Ik vond de bodyscan fijn om te doen. Maar wilde vaak te snel naar het resultaat. Het deel voor deel langsgaan van mijn lichaam bracht mij veel liefde. Je lichaam geeft je zoveel wijsheid.
 
Op de Metta dag, de 10e dag die gezien word als 'de balsem op de open wond die gezuiverd is', bleef ik liever nog even in stilte. ik vond de overgang best groot. 
 
De weken erna waren intens. Mijn vata dosha was compleet uit balans, ik was zweverig, niet gegrond en vergeetachtig. Maar wat voelde ik de positieve veranderingen in mij ontwaken. Het was zo mooi. Zo vol liefde.. 
 
Er valt nog zoveel meer te ‘doen’. Ik hou mij vast aan het pad van Anitya. Anitya betekent vergankelijkheid, alles komt en gaat weer voorbij..
 
Wat er nu in de wereld gebeurt tijdens het corona-virus, is als een vipassana-retraite. Deze zelfisolatie wordt quarantaine genoemd in een pandemie. In het boeddhisme wordt het retraite genoemd. Vanuit de grot van ons huis kunnen we, net als de mediteerders uit de oudheid, bewust de lamp van mededogen en verbinding aansteken. (woorden van Lama Willa Miller).
 
Als je ook interesse hebt om een 10-daagse vipassana te volgen kijk dan voor info op www.dhamma.org.
Je mag mij ook altijd mailen als je meer info zou willen ontvangen. [email protected]
 
 
 

 

 

 
 
 
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »