Winkelwagen
0 artikelen
Geen producten gevonden...
Verlanglijst
artikelen
U moet ingelogd zijn om deze functie te gebruiken....
Meld je aan voor onze nieuwsbrief
Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email
Abonneer
Inloggen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Registreren
Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.
04 Oct 2020

Welk eten past het beste bij het Aarde-type?

 

Het menselijk lichaam is als moeder aarde. Een perfecte synergie van elementen speelt een rol om een ​​biochemisch en homeostatisch evenwicht te behouden. Door de scherpzinnige balans van deze interne elementen bereiken we een lang leven en harmonie. We moeten in gedachten houden hoe alle archetypen van het universum in ons lichaam en onze geest aanwezig zijn. Deze constitutionele theorieën zijn geregistreerde kaarten van menselijke patronen die ons helpen de ins en outs van de cycli van het lichaam te begrijpen.

We bevatten allemaal tot op zekere hoogte elk lichaamstype; het is meer een kwestie van begrijpen waar we ons op een bepaald moment bevinden en hoe we een beter evenwicht kunnen bereiken door middel van voeding, tonische kruiden, dagelijkse oefening en emotioneel ontwaken. Ik heb de elementaire lichaamsstructuren opgesplitst in drie hoofdtypes. Elk lichaamstype is een integratie van verschillende tradities: Ayurveda, traditionele Chinese geneeskunde (TCM), Maya, met een vleugje medische astrologie.

Aarde-type.

Dit lichaamstype is gezegend met uithoudingsvermogen, kracht en uithoudingsvermogen. De aardse lichaamstypes zijn geaard en stabiel, voortdurend op zoek naar dat wat op hun gemak, comfortabel en harmonieus is. Als aardetypes in balans zijn, zijn ze de liefste mensen, met zachte aura's en een stabiliserende aanwezigheid. Aardetypes hebben natuurlijk een langzamer metabolisme en zijn dikker gebouwd, maar alleen als ze uit balans zijn, beginnen ze buikvet te verzamelen.

Dit lichaamstype heeft de neiging om al het gewicht rond de buik te dragen en slanke armen en benen te behouden. Als ze uit balans zijn, ook al is het maar voor een korte fase, moeten ze in gedachten houden dat dit soort energie de ziekte vrij snel tot bloei brengt. De psychologie van het aardse lichaam heeft de neiging erg geduldig, kalm, tolerant en vergevingsgezind te zijn. Het heeft echter de neiging traag, lui en lusteloos te worden als het niet op één lijn ligt. Uit evenwicht kunnen gevoelens van bezit, gehechtheid, hebzucht en jaloezie toenemen.

Het aardse lichaam slaat van nature energie op, dus het moet een eerste prioriteit zijn om ziekten op afstand te houden. Het waterprincipe in de aarde zorgt ervoor dat bepaalde klimaatomstandigheden zich manifesteren, bijvoorbeeld waterretentie, sinuscongestie, ontstoken slijmvliezen, toxische ophoping in vetweefsel, diabetes, enzovoort.

GEMEENSCHAPPELIJKE CRAVINGS: Zoet, zout, zetmeelrijk, olieachtig voedsel.

EVENWICHTIGE CRAVINGS: Bitter, samentrekkend, scherp. Reactie op een slecht dieet: lusteloos, gebrek aan energie, voortdurende onbedwingbare trek. Therapeutische voeding: veel bladgroenten (boerenkool, snijbiet, spinazie, romaine), lichte eiwitten (peulvruchten, zeewier, vis) aangevuld met gezonde vetten (avocado, noten, zaden, notenboter, kokosolie, olijfolie, vol- vette kazen, eieren). Zeer lage doses ruwe oliën (rauwe kokosolie, lijnzaad). Lage doses honing als zoetstof.

Therapeutische kruiden: Bitters! * Paardebloemblad en wortel, sinaasappelschil, mosterdblad en -zaad, kardemom. * Bitters zijn bijzonder gunstig omdat ze het metabolisme van de aarde versnellen en tegelijkertijd de darmen herstellen om beter te verteren. Andere genezende tonica: kamille, kaneel, gember, citroen, peterseliezaad en blad, groene munt, tijm, wilde wortel.

Beperking: Zetmeel rijke koolhydraten en fruit met een lage glycemische index (bessen) tot één maaltijd per dag. Vermijd suikerhoudende geraffineerde koolhydraten (zoals sportdranken), stevig voedsel zoals in de winkel gekochte energierepen of 'gezondheidsdranken', producten met een yoghurt-achtige consistentie. Blijf weg van zuivel! Zuivel fermenteert vrij snel in de darmen en veroorzaakt bij een laag metabolisme behoorlijk veel ontstekingen. Dominante aardetypes hebben de neiging weg te komen door af en toe koffie en andere stimulerende middelen te gebruiken, maar ook door af en toe een glas wijn te drinken. Drink het met mate.. 

Auteur: Adriana Ayales, Owner of Anima Mundi Herbals

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »